19th Ave New York, NY 95822, USA

Posjetili su nas predstavnici organizacije Emmaus Europe i Emmaus International

emaus

Tijekom zadnjih nekoliko dana bili smo domaćini delegaciji organizacije @Emmaus. Posjetili su nas predstavnici Emmaus Europe: predsjednica @Carina Aaltonen, izvršna direktorica Eve Poulteau, i Théo Robin – koordinator za solidarnost te predstavnica Emmaus Internationala Maryse Faure kao i nacionalna delegatkinja Emmaus Europe za jugoistočnu regiju Sabina Arnaut Jahić.

Emmaus Europe osnovan je 1949. godine u Francuskoj. Od svojih početaka, Emmaus Europe je neovisan solidarni pokret koji se bori protiv siromaštva, njegovih uzroka te socijalne isključenosti. Kroz svoje svakodnevno djelovanje bori se za viziju pravednog i održivog društva u kojem je ljudsko biće u središtu sustava. Trenutno u Europi djeluje 350 članova organizacija u preko 20 zemalja, navedene grupe kroz svoj rad pružaju inovativna rješenja za rad s velikim spektrom društvenih skupina a sve u duhu kolektivnih i humanističkih vrijednosti.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu je pridruženi član Emmaus organizacije od 2018. godine, a u procesu smo ostvarivanja punopravnog članstva u toj organizaciji s kojom dijelimo viziju rada. Nadamo se da ćemo na taj način pridružiti našu zemlju ostalim zemljama Emmaus organizacije.

Delegaciju smo proveli po nekim od naših prostora i upoznali ih s aktivnostima koje provodimo trenutno i koje planiramo provoditi u budućnosti. Povratna informacija koju smo dobili od njih je pozitivna, a prepoznali su i naglasili važnost našeg rada usmjerenog na dobrobit djece i direktan rad s tom ciljnom skupinom. Naveli su nam da smo odlični domaćini i da su ugodno iznenađeni gostoprimstvom!

S delegacijom organizacije Emmaus smo posjetili i predstavnike @Osječko-baranjske županije. Primio nas je zamjenik župana Osječko-baranjske županije @Mato Lukić, a sastanku se pridružila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ivana Stanić.

Zahvaljujemo zamjeniku župana Mati Lukiću na podršci koju je pružio našem Centru s preporukom delegaciji organizacije Emmaus da postanemo njihov punopravni član!