19th Ave New York, NY 95822, USA

P!$M€N1 2.0.

U studenom (8.11.) Centar za nestalu i zlostavljanu djecu započeo je s provedbom projekta P!$M€N1 2.0.

Projekt je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih i šk. god. 2021./2022., Državni proračun RH iz prihoda od igara na sreću kao namjenskih prihoda proračuna 2021. god.

Projekt se provodi u partnerstvu s Centar za poduzetništvo – za razvoj i promoviranje poduzetničkog ponašanja, i Katoličkom osnovnom školom u Požegi.

Ukupna vrijednost projekta je 96.833,33 kn.

Ciljevi projekta

Opći cilj projekta je unaprijediti financijsku, digitalnu i medijsku pismenost kod djece i mladih opće populacije i u riziku i s problemima u ponašanju uz informiranje i senzibiliziranje javnosti na području Požeško-slavonske županije.

Specifični ciljevi projekta su povećati financijsku, digitalnu i medijsku pismenost i razviti kritički odnos prema medijskim sadržajima kod djece i mladih opće populacije i s problemima u ponašanju na području Požeško-slavonske županije. Podizanje svijesti javnosti o financijskoj, digitalnoj i medijskoj pismenosti te diseminacija primjera dobre prakse. Dugoročne promjene koje će nastati provedbom projekta ogledaju se u rezultatima projekta: edukativne aktivnosti za djecu i mlade kroz održavanje radionica o financijskoj, digitalnoj i medijskoj pismenosti, izrada priručnika s prezentacijama i dodatnim materijalima koji će se koristiti i nakon isteka financijske podrške projektu. Uz održavanje Festivala financijske, digitalne i medijske pismenosti, tijekom cijelog trajanja projekta će se odvijati medijska kampanja koja će javnost obavještavati o napretku i rezultatima projekta i njegovih aktivnosti. Svi materijali proizašli iz aktivnosti projekta će biti dostupni široj javnosti besplatno za preuzimanje i korištenje.

Dokumenti

Trajanje projekta

Partneri

  • Centar za poduzetništvo
  • Katolička osnovna škola u Požegi
  • Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske