19th Ave New York, NY 95822, USA

Međunarodni dan obrazovanja

danobrazovanja

Danas na Međunarodni dan obrazovanja udružujemo se s Child10 i ostalim nagrađenim članovima kako bismo zajednički zagovarali, između ostalog, obvezne obrazovne module u školskom kurikulumu, prilagođene dobi za svu djecu, a o trgovini i seksualnom iskorištavanju djece online i offline, kao i o zdravim međuljudskim odnosima, dječjem razumijevanju seksualnog pristanka i ravnopravnosti među spolovima.

Poznato je da rodne norme i percepcija igraju važnu ulogu u trgovini djecom i komercijalnom seksualnom iskorištavanju djece. Literatura i naše iskustvo na terenu porast nasilja nad ženama i djevojčicama povezuju s hiperseksualizacijom tijela žena i djevojčica u medijima i svakodnevnom životu te desenzitizaciji zlostavljanja i nasilja prema njima.

Vjerujemo da su, uz znanje i alate za razumijevanje i sprečavanje iskorištavanja, načini za stvaranje zdravih odnosa, spolne percepcije te znanje gdje potražiti pomoć ključni za zaštitu djece.

Uz obrazovne module, tražimo i uvođenje zajedničkih smjernica, uključujući i skup alata za medijske tvrtke za poticanje pozitivnog diskursa i izvještavanja o problemima žena i djevojčica uz smanjivanje ili prestajanje korištenja rječnika, znakova ili praksi koje normaliziraju i objektiviziraju žene i djevojčice kao i nasilje nad njima.