19th Ave New York, NY 95822, USA

Igre u školama – poziv na sudjelovanje u istraživanju

gamesvijest2023

Centar za sigurniji Internet Hrvatska kao dio Centra za nestalu i zlostavljanu djecu uključio je Hrvatsku u veliki istraživački projekt – Igre u školama (eng. Game sin Schools).

 

Kao dio projekta organizacije European Schoolnet provodi se veliki istraživački projekt pod nazivom Igre u školama (eng. Games in Schools) kojemu je cilj bolje razumjeti kako se videoigre koriste za podučavanje i učenje u školama diljem Europe.

Hrvatska je jedna od zemalja koje sudjeluju u ovom velikom projektu koji će, osim istraživanja, obuhvatiti i:

  • novo izdanje online tečaja Igre u školama MOOC namijenjenog učiteljima i nastavnicima (izdanje online tečaja koji je izrađen u sklopu prošlog projekta možete pogledati OVDJE) i
  • novo izdanje Priručnika za nastavnike o mogućnostima korištenja videoigara u učionici (prošlo izdanje Priručnika možete pogledati OVDJE).

 

Projekt je trenutno u fazi prikupljanja podataka za istraživanje, a ovim putem pozivamo sve učitelje i nastavnike u odgojno obrazovnim institucijama, bez obzira na dosadašnje iskustvo upotrebe videoigara u školskom kontekstu, na davanje svog doprinosa ovom velikom i važnom projektu – podijelite s nama vaša razmišljanja!

Upitnik je u potpunosti anoniman, za ispunjavanje je potrebno oko 10 minuta te ga je moguće dalje slobodno distribuirati.

Poveznica na upitnik: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/GamesInSchools2023?surveylanguage=HR

Rok za ispunjavanje je 16. lipnja 2023. godine do 23:59 sati.

Unaprijed Vam se zahvaljujemo na sudjelovanju te što zajedno s nama činite Internet sigurnijim i boljim mjestom za djecu i mlade!