19th Ave New York, NY 95822, USA

Dobitnici smo nagrade Osječko-baranjske županije

naslovna

U povodu Dana Osječko-baranjske županije, koji se obilježava 2. lipnja, svake se godine zaslužnim pojedincima i institucijama dodjeljuju Nagrade Osječko-baranjske županije za životno djelo te godišnje nagrade u više kategorija. Tim povodom, dana 31. svibnja 2023. godine u sjedištu Županije u Osijeku održana prigodna svečanost na kojoj je župan Ivan Anušić uručio najviša županijska javna priznanja. Jedna od nagrada, u kategoriji u području zdravstva i socijalne skrb, uručena je našem Centru.

– Kao i svake godine povodom proslave Dana Županije, Osječko-baranjska županija je dodijelila godišnje nagrade, kao i nagrade za životno djelo. Svi dobitnici su svojim radom, trudom, odricanjem i primjerom zaslužili biti predloženi i dobiti ove nagrade. Naime, uspjeli su u onome što bi i svatko od nas trebao pokušati napraviti u svom segmentu djelovanja, a to je učiniti našu zajednicu kvalitetnijim, boljim i prosperitetnijim mjestom za život, upravo ono što su oni učinili, a Osječko-baranjska županija im je dodijelila Nagrade. Nadamo se da će njihov primjer slijediti i drugi – rekao je župan Ivan Anušić.

Iznimna nam je čast primiti nagradu u kategoriji zdravstva i socijalne skrbi jer nam je ona pokazatelj kako lokalna zajednica prepoznaje kontinuirani napor koji ulažemo u području zaštite djece. Od početka rata u Ukrajini sudjelovali smo u pripremi i provedbi raznih aktivnosti za raseljene osobe iz Ukrajine, mahom žene i djecu. Razne međunarodne udruge koje su nas posjetile u tom periodu navode da smo zaista primjer dobre prakse i drago nam je da je to prepoznato i na lokalnoj razini – izjavio je Tomislav Ramljak, predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

Čestitamo ostalim dobitnicima nagrada i još jednom se zahvaljujemo na uručenoj nagradi.

Vijest