19th Ave New York, NY 95822, USA

Održan Okrugli stol “Podrška udomiteljima u zajednici”

okrugli stol naslovna

15. studenog održali smo Okrugli stol pod nazivom “Podrška udomiteljima u zajednici” u sklopu projekta Učini pravu stvar za dječji osmijeh (faza III). Projekt provodimo u suradnji s Hrvatskim zavodom za socijalni rad, PU Osijek s kojima smo i organizirali ovaj okrugli stol. Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Na okruglom stolu predstavili smo naš projekt i projektne aktivnosti svim sudionicima te smo zajedno sa stručnjacima koji aktivno rade s udomiteljima i udomiteljskim obiteljima, ali i udomiteljima samima raspravljali o mogućnostima poboljšanja položaja udomiteljskih obitelji u društvu.

Dotaknuli smo se i teme osnivanja udruge udomitelja na području Osječko-baranjske županije te naglasili svoju spremnost za pružanje podrške u ovom važnom i velikom koraku za sve udomitelje. 

Kroz ovakve aktivnosti u kojima imamo priliku aktivno uključiti predstavnike relevantnih institucija i organizacija koje na dnevnoj bazi rade s udomiteljima, ali i udomitelje kao iskustvene eksperte, odnosno osobe koje imaju veliku količinu vrijednih informacija i iskustava koje mogu koristiti u kreiranju novih projekata i javnih politika vezanih uz područje alternativne skrbi za djecu, dobivamo jedinstven uvid u problematiku s kojom se udomiteljske obitelji svakodnevno susreću.

Zajedničkom stručnom analizom i davanjem stručnog doprinosa u razvijanju mreže podrške udomiteljskim obiteljima želimo naglasiti važnost uloge udomitelja i udomiteljskih obitelji u našem društvu i pomoći im u ostvarivanju zacrtanih ciljeva kako bismo omogućili bolji i kvalitetniji život za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. 

Zajedno činimo pravu stvar za dječji osmijeh!