19th Ave New York, NY 95822, USA

Održana konferencija za stručnjake “Objasni mi taj GDPR” u suradnji s Agencijom za zaštitu osobnih podataka

Web Cover 1170x540 (3)

U suradnji s Agencijom za zaštitu osobnih podataka (AZOP), Hrvatskim institutom za kibernetičku sigurnost, Centrom za sigurniji internet i Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu, održana je konferencija posvećena temi Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) u Centru za nestalu i zlostavljanu djecu u Višnjevcu.

Stručnjaci iz Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP) predstavili su interaktivnu radionicu namijenjenu svima koji rade s djecom u školskom i predškolskom sustavu, uključujući odgajatelje, učitelje, pedagoge, psihologe te ostale stručne suradnike. Sudjelovalo je 30 stručnjaka iz vrtića, osnovnih i srednjih škola, kao i članovi tima Zavoda za socijalni rad.

Četverosatna radionica pružila je sudionicima jedinstvenu priliku da prodru u suštinski značaj zaštite osobnih podataka djece u današnjem digitalnom svijetu. Fokusirajući se na edukaciju ključnih figura u odgojno-obrazovnom sustavu, poput odgajatelja, učitelja, stručnih suradnika i ravnatelja, radionica je pokrila ključne aspekte upravljanja i zaštite osjetljivih informacija o učenicima.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu izražava zahvalnost na suradnji s AZOP-om, ističući da je ova konferencija predstavljala jedinstvenu priliku za stručnjake s područja skrbi o djeci da se educiraju o bitnom aspektu rada s djecom u digitalnom okruženju. Ova inicijativa dodatno doprinosi stvaranju sigurnijeg okoliša za djecu, gdje se odgajatelji i drugi stručnjaci mogu osposobiti za odgovorno upravljanje i zaštitu podataka, čime se podiže razina sigurnosti i povjerenja u obrazovnom sustavu.