19th Ave New York, NY 95822, USA

Odgoj i njegovi izazovi: U Centru se održala radionica pozitivnog roditeljstva

Web Cover 1170x540 (4)

U nastavku projekta “Prevencija ovisnosti po mjeri mladih – faza II”, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu organizirao je radionicu o pozitivnom roditeljstvu namijenjenu roditeljima. Radionicu je vodila naša psihologinja Sanja Crnjak, a sudionici su bili roditelji koji aktivno sudjeluju u projektu.

Cilj projekta obuhvaća ne samo edukativne aktivnosti za djecu, već i za roditelje, fokusirajući se na promicanje pozitivnog roditeljstva i pružanje psihosocijalne podrške za djecu i odrasle. Radionica o pozitivnom roditeljstvu, koja je održana 16. siječnja, predstavljala je važan korak prema ostvarivanju ciljeva projekta. Naša Sanja vješto je vodila roditelje kroz teme povezane s pozitivnim pristupom odgoju, razvojem djece te izazovima s kojima se roditelji susreću u suvremenom društvu.

“Sretni smo što roditeljima možemo pružiti dodatne alate i informacije o važnosti pozitivnog roditeljstva. Ovaj program je važan sastavni dio našeg projekta koji se bavi prevencijom ovisnosti među mladima, a pruža podršku roditeljima u izazovnom zadatku odgoja”, istaknula je Sanja kao jedna od izvoditeljica aktivnosti na projektu. 

Ova radionica je samo jedna od brojnih aktivnosti koje su planirane unutar projekta, a cilj je pridonijeti stvaranju zdravog okruženja za mlade i podržati roditelje u ostvarivanju pozitivnih odgojnih praksi.

Aktivnost se provela u okviru projekta “Prevencija ovisnosti po mjeri mladih – faza II”. Projekt se provodi u suradnji s Područnim uredima Osijek i Našice te Hrvatskim zavodom za socijalni rad, a financira ga Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.