19th Ave New York, NY 95822, USA

Ne(t)ko – program prevencije svih oblika nasilja nad i među mladima

Projektom Ne(t)ko – program prevencije nasilja nad i među mladima besplatnu uslugu psihosocijalnog savjetovanja, edukaciju mladih i stručnjaka, uspostavu i održavanje međusektorske suradnje te kroz promotivne aktivnosti nastojimo obuhvatiti velik broj građana koji će biti informirani i senzibilizirani. Aktivnosti projekta obuhvaćaju edukaciju za mlade, pružanje psihosocijalne pomoći i podrške, javnu tribinu za mlade, edukativne aktivnosti za stručnjake i okrugli stol, provedbom kampanje #reagiramnanasilje te izradom informativnih alata nastojimo uvesti inovativne načine edukacije šire javnosti te bolje mogućnosti prijave nasilja nad i među mladima. Također ćemo sveobuhvatnom medijskom kampanjom, kampanjom #reagiramnanasilje, kroz obilježavanje važnih datuma, informirati i senzibilizirati širu populaciju građana u 5 županija o raširenosti nasilja te  obavezi svakog građanina da pravovremeno reagira u zaštiti djece i mladih od istoga.

Projekt Ne(t)ko – prevencija svih oblika nasilja nad i među mladima s naglaskom na elektroničko nasilje, usmjeren je na prevenciju svih oblika nasilja nad i među mladima, jačanje kompetencija mladih za nenasilnu komunikaciju i nenasilno rješavanje sukoba, pravovremeno reagiranje na svaki oblik nasilja te umrežavanje i interdisciplinarni pristup problemu.

Ciljevi projekta

Unaprjeđenje kvalitete života mladih, zaštita mentalnog zdravlja i prevencija svakog oblika nasilja nad i među mladima na području Osječko – baranjske, Vukovarsko – srijemske, Brodsko – posavske, Požeško – slavonske i Virovitičko – podravske županije.

Specifični ciljevi projekta:

  • Smanjenje pojavnosti svakog oblika nasilja nad i među mladima;
  • Unaprjeđenje suradnje, znanja i vještina stručnjaka iz područja socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja u području sigurnosti i zaštite djece s posebnim naglaskom na prevenciji elektroničkog nasilja nad i među mladima;
  • Unaprjeđenje kvalitete života mladih i zaštita mentalnog zdravlja mladih;
  • Informiranje i senzibiliziranje javnosti o problemu nasilja te poticanje na prijavu istog.

Osoba za kontakt: Nika Šiprak Wendling

e-mai: nika@cnzd.org

Projekt sufinancira Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Trajanje projekta

1. siječnja 2023. do 31. prosinca 2023.

Vrijednost projekta

17.253,97 eura/130.000,00 kuna

Partneri

Dom za odgoj djece i mladeži Osijek

REAGIRAM NA NASILJE – BROSURA – 2023

Vijesti i aktivnosti projekta

Clear Filters