19th Ave New York, NY 95822, USA

Najbolji ja II – mentorski program

U travnju 2023. godine Centar za nestalu i zlostavljanu djecu započeo je s provedbom projekta „Najbolji ja II – mentorski program“.

Projekt je odobrilo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike putem Poziva za prijavu jednogodišnjih projekata udruga u području prevencije i smanjenja rizika kod djece koja eksperimentiraju sa sredstvima ovisnosti te resocijalizacije djece s problemima ovisnosti za dodjelu financijskih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u Republici Hrvatskoj za 2023. godinu.

Projekt se provodi u partnerstvu s Domom za odgoj djece i mladeži Osijek.

Ukupna vrijednost projekta je 16.287,00 eura.

Ciljevi projekta

Opći cilj projekta:

Smanjiti rizik od razvijanja ovisnosti kod djece koja eksperimentiraju sa sredstvima ovisnosti te resocijalizirati djecu s problemima ovisnosti, kroz provedbu edukativnih aktivnosti te mentorskog programa za djecu, uz pružanje psihosocijalne podrške te podizanje svijesti javnosti o opasnostima sredstava ovisnosti.

Specifični ciljevi projekta:

1.) Povećati dostupnost edukativnih i mentorskih programa usmjerenih smanjenju rizika kod djece koja eksperimentiraju sa sredstvima ovisnosti te resocijalizaciji djece s problemima ovisnosti na području Osječko-baranjske županije.

2.) Širenje primjera dobre prakse te podizanje svijesti javnosti o važnosti implementiranja programa usmjerenih smanjenju rizika kod djece koja eksperimentiraju sa sredstvima ovisnosti te resocijalizaciji djece s problemima ovisnosti na području Osječko-baranjske županije.

Aktivnosti projekta

Specifični cilj 1 ostvarujemo provedbom aktivnosti Trening socijalnih vještina gdje će se provesti ukupno 14 edukativnih radionica za 20 djece i mladih u riziku i s problemima u ponašanju korisnika poludnevnog boravka Centra i korisnika Doma za odgoj djece i mladeži Osijek. Također kroz provedbu aktivnosti Mentorski program gdje će se provoditi kvalitetno strukturirano slobodno vrijeme 10 mentorskih parova djece i volontera, kao i kroz provedbu aktivnosti Psihosocijalna podrška za djecu i odrasle u koju planiramo uključiti minimalno 10 djece i 10 roditelja.

 

Specifični cilj 2 ostvarujemo provedbom aktivnosti Promocija projekta, odnosno kroz izradu promotivnog video spota koji će biti dostupan za pregled na službenom YouTube kanalu Centra, ali i kroz objavu na društvenim mrežama; kroz unaprjeđenje i održavanje web stranice www.prevencijaovisnosti.org uz objavu minimalno 10 vijesti o aktivnostima projekta; i uz provedbu aktivne Medijske kampanje na društvenim mrežama.

Trajanje projekta

1. travnja 2023. – 31. ožujka 2024.

Vrijednost projekta

16.287,00 eura

Partneri

Dom za odgoj djece i mladeži Osijek