19th Ave New York, NY 95822, USA

Uručeno priznanje za volonterski angažman našoj volonterki Lejli Jerab

volonterska nagrada naslovna

Volonterki našeg Centra, Lejli Jerab, dana 05. prosinca 2023. godine uručeno je priznanje DKolektiva – organizacije za društveni razvoj za volonterski angažman povodom Međunarodnog dana volontera. Priznanje je predstavljeno prlikom svečanosti uručivanja volonterske nagrade organizirane navedenog dana u Arheološkom muzeju u Osijeku i to 18. godinu za redom.  

Volonterka Lejla Jerab učenica je 4. razreda I. gimnazije Osijek. Osim što se školuje, voli čitati knjige i trčati, a kada to sve ne radi piše Erasmus projekte i odlazi na aktivnosti raznih nacionalnih i inozemnih projekata. U našoj je organizaciji ostvarila angažman od 60.5 volonterskih sati u 2023. godini (do dana prijave). Aktivnosti u koje je bila uključena u 2023. godini sastavni su dio programa „Legosi u centru – poludnevni boravak za djecu i mlade s problemima u ponašanju“ te raznih projekata Centra za nestalu i zlostavljanu djecu. Aktivan je volonter, kako u našoj organizaciji, tako i u drugima u svojoj lokalnoj zajednici. U radu s korisnicima, djecom i mladima uključenima u aktivnosti Centra za nestalu i zlostavljanu djecu doprinosi na način da s njima ostvaruje primjerene odnose i motivira ih na daljnji rad. Doprinos za lokalnu zajednicu ostvaruje kroz različite aktivnosti u kojima doprinosi vidljivosti aktivnosti Centra s ciljem senzibilizacije javnosti za probleme mladih.

Lejla je povodom uručenog priznanja izjavila: „Prije svega, zahvalna sam CNZD-u na tome što su uvijek tu uz nas volontere te što vrednuju i poštuju naš rad i trud. Priznanje je  manji dokaz moga volonterstva u zajednici, ali proživljena pozitivna iskustva i emocije ništa ne može zamijeniti“.

Marijana Hinek, koordinatorica volontera, povodom ovog događaja izjavila je slijedeće. Volonterka Lejla Jerab ističe se svojom proaktivnošću i marljivošću. Budući da je srednjoškolka, njezina se kronološka dob ne razlikuje puno od dobi korisnika socijalne usluge poludnevnog boravka (kao ni od dobi ostale djece i mladih koji su uključeni u druge aktivnosti Centra za nestalu i zlostavljanu djecu), a upravo je to, u kombinaciji s njezinom odgovornošću i pouzdanošću, izvrstan temelj da im bude primjereni model ponašanja. Svojim vedrim duhom, pozitivnošću i energijom unosi radost u naš prostor i širi pozitivnu energiju. Osim provedbe različitih radionica s djecom, obrazovnog rada, aktivnosti povezanih s radom mladih Centra za sigurniji internet, uvijek rado pomaže zaposlenicima oko svega što joj se učini da je moguće. Aktivno je uključena u volontiranje i u drugim organizacijama. Izuzetno sam ponosna što je baš ona dobitnica priznanja za volonterski angažman pojedinca u 2023. godini koju dodjeljuje DKolektiv – organizacija za društveni razvoj.

Volonterka Lejla Jerab spremno se uključuje u različite inicijative u lokalnoj zajednici i time čini razliku u društvu, a kroz sve zastupa glas mladih.

Volonteri u našem Centru predstavljaju vrijedni resurs koji doprinosi kvaliteti rada s djecom i mladima jer se na taj način omogućuje individualni pristup korisnicima, a također se stvara pozitivna atmosfera u kojoj se širi tolerancija i prihvaća različitost. Iz tog razloga, Centar je u stalnoj potrazi za volonterima koji će biti dio našeg tima i koji će se uključiti u rad s korisnicima te pomagati oko provedbe naših programa. I vi želite volontirati? Pročitajte više o prijavi za volontiranje na linku!